Groen

Vandaag de dag leven mensen meer dan tweederde binnenshuis, maar ons oerinstinct verlangt naar buiten en groen… Daarom tracht ik in mijn ontwerpen zoveel mogelijk groen naar binnen te trekken. Zo plaats ik het bijvoorbeeld voor ramen, zodat men binnen nog altijd het gevoel heeft dat men buiten leeft.

Structuur

Hoe groot de tuin ook mag zijn, structuur brengt eenheid in het ontwerp. Het verhaal moet kloppen en overgaan in harmonie met zichzelf. Door middel van hagen, massieven of ander materiaal kan er een bepaalde leidraad door gans de tuin gecreëerd worden. Dus zeker geen opdeling in stukken of kamers tenzij dit weer in harmonie is. Grafisch werk ik in mijn ontwerpen met het strakke en organische door elkaar, toch met één natuurlijk harmonisch eindresultaat.

Rust

De tuin van vandaag dient ook om tot rust te komen en te kunnen genieten. Mijn creativiteit moet hiervoor zorgen. Zowel kleine als grote tuinontwerpen moeten die rust uitdragen. In diezelfde tuin moeten ook kinderen kunnen spelen zonder deze rust te doorbreken. Het onderhoud van deze groene ruimte dient minimalistisch te zijn, daar wij allen deze extra leefruimte willen gebruiken om te genieten.

Uniek

Elk project, groot of klein, krijgt zijn aandacht met als einddoel de ruimte intens te benutten en de omgeving om te vormen tot iets uniek. Uiteraard heb ik als tuinarchitect een bepaalde stijl die herkenbaar is in mijn ontwerpen, maar elk project is anders en ieder stukje groen wordt anders ingekleurd.